Frokostseminar - Hvorfor din Smarttelefon ikke er sikrere enn en Internet of Things (IoT) enhet!

I forbindelse med nasjonal sikkerhetsmåned 2016 inviterer NorSIS, Rosberg System og EVRY til felles frokostseminar. Temaet er sikkerhet på Smarttelefoner, belysning av sårbarheter og hvilke forhold man bør vurdere vedrørende sikring. Din telefon kan infiseres på modem nivå og benyttes som en avlyttingsenhet selv om operativsystemet kjører virusprogram. Det er derfor viktig med en helhetlig tilnærming til sikring av Smarttelefoner hvor ulike elementer vurderes i sammenheng.

Målgruppe

Ledere og risk management med ansvar for virksomhetens informasjonssikkerhet, samt ansatte med interesse for området.

Generelt

Frokostseminaret avholdes 1. November på Felix Konferansesenter på Aker Brygge i Oslo. Vi åpner. 08.00 med servering av frokost, kaffe og te. Den faglige delen starter kl. 09.00 og avsluttes kl. 11.00.

Deltagelse er kostnadsfritt og påmeldingsfrist er mandag 31. Oktober.

Program

08.00 – 09.00           Registrering og frokost.

 

09:00 – 09.25           Vidar Sandland – Seniorrådgiver i NorSIS

Vidar startet sin utdanning i forsvaret som 16 åring. Han har siden da jobbet med IT og informasjonssikkerhet.

I forsvaret arbeidet han med utvikling og testing av forsvarets taktiske kommunikasjonssystemer. I tillegg til Hærens tekniske fagskole har han tatt flere videreutdanninger innen informasjonssikkerhet.

Siden 1998 har han jobbet strategisk og operativt med sikkerhet i flere store norske og internasjonale selskap.

 

NorSIS vil demonstrere live hvordan din mobiltelefon kan bli hacket. Du vil også få en del tips og triks til hvordan man best kan beskytte seg.

 

09.30 – 09.55           Jon Fredrik Baksaas – Rådgiver for Rosberg System

Med erfaring som styreleder I GSMA og 13 år som toppsjef i Telenor som han ledet til å bli verdens 6 største teleoperatør på mobiltelefoni, har Jon Fredrik Baksaas god innsikt i hvordan utviklingen har vært i Telecom industrien.

 

Baksaas deler sine erfaringer og vurderinger i forhold til sikkerhet og behovet næringslivet har for å beskytte seg mot industrispionasje.

 

 

 

10.00 – 10.25           Odd Helge Rosberg – CTO i Rosberg System

I mange år har Odd Helge Rosberg forsket på sårbarheter innenfor mobil sikkerhet, og han har 5 patenter innenfor området. Han var også en av ekspertene Aftenposten benyttet i forbindelse med sine artikler om IMSI fangere.

 

Rosberg vil belyse trusselbildet vedrørende infeksjon av modem og bruk av IMSI fanger samt avlytting av samtaler via SS7.

 

10:35 – 11.00           Tore Larsen Orderløkken – VP Security, Quality & Risk Management i EVRY Norge

Tore Larsen Orderløkken har vært sikkerhetsdirektør i EVRY i to år, tidligere har han vært Administrerende direktør i NorSIS i over åtte år, ledet Center of Excellence Information Security i Telenor. I tillegg har 15 år i forsvaret gitt Orderløkken en allsidig sikkerhetsbakgrunn.

 

Orderløkken vil belyse hvordan man kan skape en helhet i beskyttelsen av Smarttelefoner. 

© 2016 -2020 Rosberg  AS

 Kaien 11 NO4250 Kopervik Norway

  • LinkedIn - Black Circle